Swedish: Rippa SVT Play

July 16, 2009

SVT kan vara den bästa tevekanalen i Europa. Reklamfritt, med kulturella ambitioner, och med högkvalitativ underhållning också från icke-engelskspråkiga kulturer.

SVT Play är ännu ett bevis på hur stolta och glada vi borde vara över att betala TV-licens. Men hur tankar man ner film därifrån? Hur konverterar man SVT Play till en AVI som kan sparas för framtida bruk? Det är faktiskt ganska lätt — du behöver inte ens ladda hem något program som rippar den streamade filmen (och annars klockrena Firefox-tällägget Video DownloadHelper går ju ändå bet just här).

1. Välj ut det klipp du vill tanka ner, till exempel ett avsnitt av den lysande dramaserien Det Nya Landet.

2. Klicka på knappen “Inställningar” till höger om filmrutan. Längst ner kommer du då att se texten “Länk för extern spelare”.

3. Högerklicka på länken som heter “Windows Media (asx)” och välj “Copy Link Location” (alltså, kopiera URL:en till .ASX-filen). Du kommer nu att ha en länk i stil med http://media.svt.se/download/mcc/vision/20090713/090713DETNYALANDET_EP3_tote.asx

4. Gå till sajten Media-Convert. Välj “Conversion From Url”.

5. Klistra in adressen till ditt SVT-klipp i fältet “File”, välj ett Output format (förslagsvis .AVI) och klicka på “OK”.

6. Nu börjar Media Convert att ladda hem klippet från SVT och konvertera det. Det här tar ibland ett tag, men du kan välja att fylla i din e-postadress för att få ett mail så snart det är klart med en länk till filen.

Och där är det färdigt! Nu kan du njuta av SVT-klippet hur länge du vill, dela med dig av det till vänner eller ladda upp det på YouTube. Ibland har jag varit med om att Media Convert inte har lyckats nå SVT:s server, och ibland har klippet jag fått nerladdat bara varit hälften så lång som programmet, men för det mesta verkar det funka!

Advertisements

3 Responses to “Swedish: Rippa SVT Play”

  1. Ole Hindsø Says:

    Tyvärr så fungerar det inte längre. Något har hänt med ULR-en som man får ner. Man får bara en kort bit nerladdat. För några månader sedan gick det bra.
    Mvh Ole


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: